Kabouterhuis-Hek

Eigenschappen
Kunstenaar Marjet Wessels Boer (1978 - ) (Meer informatie)
Adres Albardagracht 1
Wijk Geuzenveld-Slotermeer
Plaatsingsdatum 2011

Zoals mensen reusachtig zijn voor kabouters, zo is de wereld voor een kleuter ook reusachtig. Bij Medisch Orthopedagogisch Centrum het Kabouterhuis kunnen jonge kinderen zich even in een kabouterwereld wanen.


Het Kabouterhuis is een plek waar jonge kinderen met een ontwikkelproblematiek worden geholpen. Het hek van Marjet Wessels Boer is geïnspireerd op het complex. Door de vele kleine huisjes doet het denken aan een kabouterdorp. In het hekwerk creëerde ze een serie kabouters die net zo hoog zijn als de kinderen zelf. Hiermee sluit het werk aan bij de belevingswereld van de kleuters.


Wessels Boer volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Vanaf 2001 heeft ze een eigen ontwerpstudio. Met haar ontwerpen wil ze het publiek gezelschap houden of doen verwonderen. Ze laat haar ontwerpen zo veel mogelijk aansluiten op de bestaande architectuur.


Dit project kwam tot stand in opdracht van het Kabouterhuis West en is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Kabouterhuis-Hek

Kabouterhuis-Hek

Kabouterhuis-Hek

Plattegrond