Blauwe Zee

Eigenschappen
Kunstenaar Elsbeth Pluimers
Materiaal Cement, Metaal, Piepschuim

Aan de voet van de heuvel, vlakbij het water, is het beeld Blauwe Zee te bewonderen. Het beeld is gemaakt door Elsbeth Pluimers, beeldhouwer en keramist uit Amsterdam. Zij is opgeleid aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan de Hochschule der Kunste in Berlijn. Haar atelier ligt aan de Nieuwe Meer, vlakbij het Bos.

Zij is geboeid door de natuur en met name door fysisch geografische processen. Door erosie en de werking van de zee ontstaan nieuwe vormen. Water, zee en oceanen spelen een belangrijke rol in haar werk. Blauwe Zee geeft een beeld hoe Pluimers energie, kleur en materie ziet, alles geconcentreerd in een golvende beweging. Het beeld is geplaatst aan het water en steekt af tegen de (soms blauwe) lucht en de begroeiing van het bos.


Blauwe Zee

Het werk is voorjaar 2012 voor een beperkte periode geplaatst ter gelegenheid van de opening van het buitenseizoen in het Amsterdamse Bos. Het beeld is al eerder te zien geweest in Loosdrecht en op de binnenplaats van het Sanquin laboratorium in Amsterdam.

Blauwe Zee

Blauwe Zee

Blauwe Zee

Blauwe Zee

Plattegrond