TUSSENTIJD

Eigenschappen
Kunstenaar Gabriel Lester (1972 - )
Adres Funenpark
Wijk Centrum
Plaatsingsdatum 2012

Het Funenpark kent een rijke geschiedenis. Bij opgravingen zijn fundamenten gevonden van de verdedigingsmuur uit 1663. Ook stuitte men op aardewerk- en glasscherven uit die periode. Voor Gabriel Lester was dit een inspiratiebron om een vijftal reusachtige ‘scherven’ in het park te plaatsen. De sculpturen voorzag hij van een reliëf met landkaarten van het voormalige bolwerk.

Het werk van de kunstenaar is niet gemakkelijk onder één noemer te vangen. Lester maakt installaties, sculpturen, performances en videokunst. Hij studeerde onder meer aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij exposeert in binnen- en buitenland. Zijn werk is zowel te zien in musea, op internationale biënnales en in de openbare ruimte. Samen met Martine Vledder vormt hij PolyLester, een multidisciplinaire studio die naast interieurdesign ook grote sculpturen voor de publieke ruimte realiseert.

Het kunstwerk vormde een integraal onderdeel van de aanleg van het park. De grafisch ontwerper Richard Niessen maakte het design voor het exterieur van de sculpturen van Tussentijd.

www.gabriellester.com

 

TUSSENTIJD

TUSSENTIJD

TUSSENTIJD

TUSSENTIJD

TUSSENTIJD

Plattegrond