Door Wind Bewogen Beweging

Eigenschappen
Kunstenaar Wicher Meursing
Adres Westerdoksdijk 705
Wijk Centrum
Plaatsingsdatum 2014

Gracieus en onvoorspelbaar. Dat zijn de bewegingen die dit kinetische object maken zodra er een briesje opsteekt. De locatie voor dit werk is bewust gekozen: op steenworp afstand bouwden de voorouders van de kunstenaar grote zeilschepen.

Een nieuw werk beschouwde hij steeds weer als een experiment dat moet slagen. Het toeval speelt dikwijls een rol. Meursing begon als beeldhouwer in klei, maar voelde zich als snel beperkt door dit materiaal. Hij was gefascineerd door de vrijheid die beweging biedt. Meursing bleef een beeldhouwer, maar richtte zich voortaan op bewegende objecten in de ruimte. Meursing paste veelal lichte materialen toe, zoals aluminium gecombineerd met RVS. ‘Door Wind Bewogen Beweging’ is het laatste bewegende object dat Meursing voor de openbare ruimte gerealiseerd heeft. Hij was niet meer in leven toen het werk werd onthuld.

Dit werk kwam tot stand op initiatief van een tijdelijke werkgroep i.s.m. Kunststichting De Eilanden, nadat het Amsterdam Museum een expositie aan Meursing had gewijd.

www.wichermeursing.nl

Door Wind Bewogen Beweging

Door Wind Bewogen Beweging

Door Wind Bewogen Beweging

Door Wind Bewogen Beweging

Door Wind Bewogen Beweging

Plattegrond