Enter Rembrandtpark

Eigenschappen
Kunstenaar Arno Coenen
Adres Marius Bauerstraat, Tunnel Piet Mondriaan - Marius Bauerstraat
Wijk Slotervaart
Plaatsingsdatum 2013

Voor het Amsterdamse Rembrandtpark ontwierp Arno Coenen twee mozaiëkpoorten. Kleurrijke stoeptegels markeerde een route van basisscholen in de buurt, via en van de tunnels, naar het park. De stoeptegels zijn versleten. De mozaiëken bij de tunnels (Piet Mondriaanstraat en Marius Bauerstraat) zijn er gelukkig nog wel. Via de mozaiëkpoorten onder de A10 komen fietsers en voetgangers in het Rembrandtpark. Ze ontdekken zo opnieuw de magie van het park, dat door de snelweg van de wijk is gescheiden. 

Arno Coenen studeerde in 1997 af aan de Academie Minerva in Groningen. Hij maakt uiteenlopend werk van videokunst tot glasramen en mozaïek. Zijn projecten komen altijd tot stand met behulp van de computer. Door zijn toegankelijke kunst, aansluitend op subculturen, wordt hij ook wel de 'volkskunstenaar' genoemd. Hij is vooral bekend door zijn schildering van het plafond in de markthal Rotterdam en de vernieuwde Beurspassage bij het Damrak.
Dit mozaïek aan de tunnelmonden was een opdracht van Stadsdeel Slotervaart. Een subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten maakte de realisatie mogelijk.

Enter Rembrandtpark

Enter Rembrandtpark

Plattegrond