Buurttafel - Timorplein

Eigenschappen
Kunstenaars Carmen van der Vecht
Vera Winthagen
Adres Timorplein
Wijk Indische Buurt
Materiaal Beton
Plaatsingsdatum 2007

Het project buurttafels is het eerste burgerinitiatief van Zeeburg geweest. Buurtbewoners Yvon den Biesen, Geertje Sonnen en Bert Zeeuw hebben het stadsdeel benaderd. Gezamenlijk hebben ze een tiental kunstenaars gevraagd een ontmoetingsplek in de vorm van een buurttafel te ontwerpen. De ontwerpen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met bewoners. Zie voor meer informatie: www.buurttafels.nl

De buurttafel aan het Timorplein is geïnspireerd op het bekende Amsterdamse culturenspel 'Potje Damsko', waarbij input van culturen uit de stad wordt gebruikt voor de inhoud van het spel. Vera Winthagen en Carmen van der Vecht van ontwerpbureau iD-L, zijn de bedenkers en ontwikkelaars van dit spel. Zij baseerden het spel op een mix van de regels uit traditionele spellen die door de negen grootste culturen in Amsterdam worden gespeeld, zoals het Chinese Mahjong, Okey (Turks Rummikub), Ludo (Ghanees mens- erger- je- niet variant), en Troefcall (Surinaams kaartspel).

De kunstenaressen Carmen van der Vecht en Vera Winthagen hebben de verhalen en herinneringen van de bewoners rondom het plein gebruikt voor de vormgeving van het spel. Door het spelen van het spel en het beantwoorden van de cultuurvragen leren de bewoners elkaar beter kennen. De spelkaartjes zijn uitgedeeld aan de bewoners. Indien u een keer aan de tafel op het Timorplein een Potje Damsko wilt spelen kunt u spelkaarten halen bij Studio K.

Buurttafel - Timorplein

Buurttafel - Timorplein

Buurttafel - Timorplein

Plattegrond