Buurttafel - Sumatraplantsoen

Eigenschappen
Kunstenaar Carmela Bogman
Adres Sumatraplantsoen
Wijk Indische Buurt
Materiaal Beton
Plaatsingsdatum 2007

Het project buurttafels is het eerste burgerinitiatief van Zeeburg geweest. Buurtbewoners Yvon den Biesen, Geertje Sonnen en Bert Zeeuw hebben het stadsdeel benaderd. Gezamenlijk hebben ze een tiental kunstenaars gevraagd een ontmoetingsplek in de vorm van een buurttafel te ontwerpen. De ontwerpen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met bewoners. Zie voor meer informatie: www.buurttafels.nl

Kunstenares Carmela Bogman werkte voor deze buurttafel samen met de kinderen van basisschool El Faroeq Omar die tot de zomer van 2007 aan het Sumatraplantsoen in de Indische buurt was gevestigd. Carmela vroeg de kinderen naar hun dromen en ambities voor de toekomst. Wat wil je later worden? De kunstenares was verrast over de ambities van de kinderen. De kinderen dromen van een toekomst als topvoetballer, astronaut en advocaat.

De tafel bestaat uit drie baken, twee tafels en twee in het tegelwerk verzonken betonplaten. Er overheen loopt een horizontaal mozaïek tapijt met persoonlijke symbolen van de kinderen. Het tapijt laat de ambities van de leerlingen aan de buurt zien maar is tegelijkertijd een speelparcours. De voetbal en de raket vormen een hink-stapsprong parcours dat leidt tot het kampioenschap: de vervulling van de ambitie.

www.carmelabogman.nl

Buurttafel - Sumatraplantsoen

Buurttafel - Sumatraplantsoen

Plattegrond