Space to take Place

Eigenschappen
Kunstenaar Claudia Linders
Adres Bert Haanstrakade, Cas Oorthuyskade
Wijk IJburg
Materiaal Metaal
Plaatsingsdatum 2008

Aan de Bert Haanstrakade op IJburg staat een bijzonder kunstwerk. 'Space to take Place'. Een meterslange rode bank die plaats biedt aan een ieder die van het uitzicht wil genieten.

De 100 meter lange rode bank is een geschenk voor de buitenlandse relaties van het ministerie. Het kunstwerk bestaat uit duizend elementen. Nederlandse ambassadeurs in meer dan honderd landen geven aan duizend buitenlandse relaties middels een 'Akte van Schenking' eenduizendste deel van de bank cadeau. De ontvanger wordt daarmee deel-eigenaar van een stukje Amsterdam. Staatssecretaris Timmermans: 'De bank is niet alleen een mooi kunstobject in de openbare ruimte, maar kan tevens als een collectief bezit beschouwd worden.'

Als locatie voor het kunstwerk is gekozen voor een stukje typisch modern Nederland: IJburg. Volgens de ontwerpster is deze plek op IJburg representatief voor toekomstig en vernieuwend Nederland. Space To Take Place is ontworpen door kunstenaar Claudia Linders en gerealiseerd door Droog Design.

www.spacetotakeplace.nl

Space to take Place

Space to take Place

Space to take Place

Space to take Place

Plattegrond