Buurttafel Ambonplein

Eigenschappen
Kunstenaars René Korthals Altes
Projectbureau Carve
Adres Ambonplein
Wijk Indische Buurt
Materiaal Beton
Plaatsingsdatum 2009

Het project buurttafels is het eerste burgerinitiatief van Zeeburg geweest. Buurtbewoners Yvon den Biesen, Geertje Sonnen en Bert Zeeuw hebben het stadsdeel benaderd. Gezamenlijk hebben ze een tiental kunstenaars gevraagd een ontmoetingsplek in de vorm van een buurttafel te ontwerpen. De ontwerpen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met bewoners. Zie voor meer informatie: www.buurttafels.nl

De laatste buurttafel die geplaatst is, is de 'Tangantafel' op het Ambonplein. De buurttafel is rond evenals de bank eromheen. De bank maakt een golvende beweging en verschilt in hoogte zodat jong en oud makkelijk aan kan schuiven. De tafel en de golvende bank vormen samen een tribune, een klim- en glijobject, een leestafel een luie ligplek. Tangan is Ambonees voor hand. Kinderen die rond het plein wonen mochten hun handafdruk zetten op de tafel. De handen zijn verbonden door rode en oranje lijnen.

Carve is een multidisciplinair ontwerp- en ingenieursbureau dat zich richt op de inrichting van de openbare (buiten)ruimte. Met name kinderen en jongeren zijn als gebruikers van de openbare ruimte het uitgangspunt. Carve verwerkt hun ideeën in bespeelbare maaiveldinrichtingen, speelpleinen, bijzondere speelconstructies of bespeelbaar straatmeubilair. Daarnaast hebben ze veel ervaring in het ontwikkelen van skateparken en onconventionele hangplekken.

www.carve.nl

Buurttafel Ambonplein

Buurttafel Ambonplein

Buurttafel Ambonplein

Plattegrond