All that glitters...

Eigenschappen
Kunstenaar Leonard van Munster
Adres Burgemeester Vening Meineszlaan, vijver ter hoogte van nr. 1
Wijk Geuzenveld-Slotermeer
Materiaal Folie, Hout, Houten paneel, Piepschuim
Plaatsingsdatum 2018

“Stadsdeel Nieuw West heeft een overeenstemming met Leonard van Munster  (Zwolle, 1972) gesloten, om hem de vijver te laten gebruiken als zijn “canvas”. Zoals een schilder de uitdaging van het witte doek ziet, zo ziet hij deze vijver als zijn werkvlak....maar dan ruimtelijk. 

De installaties kunnen werken zijn die Van Munster geëxposeerd heeft of het zijn kunstwerken die speciaal voor deze plek ontwikkeld zijn.  De kunstwerken van Van Munster zijn “Site Specific” waarbij de omgeving een belangrijk onderdeel uitmaakt in de beleving van het werk. 

Onderliggende thema’s als verlangen, nostalgie en sentiment lijken vaak bedekt met een roze glazuurlaag. Zo ook bij “All that Glitters.."

Het werk is, evenals veel van zijn andere werken, maar tijdelijk te zien. Onder invloed van uv- licht, zal het kunstwerk het slechts een jaar uithouden. Alles wat daarna rest is de herinnering en een foto. 

Het werk dat er nu te zien is, komt vanuit een tentoonstelling in Hannover, Duitsland, waar het geëxposeerd is in een vijver op het landgoed van de baron Von Richthoven. “

Plattegrond