Empower yourself

Eigenschappen
Kunstenaar Johan Moorman
Adres Hoofddorpplein
Wijk Hoofddorppleinbuurt
Plaatsingsdatum 2021

In het groene hart van het drukke Hoofddorpplein staat een transformatorhuisje, dat op verzoek van de buurt is voorzien van kleurige muurkunst. Het kunstwerk is geplaatst in 2021.

Kunstenaar Johan Moorman gaf zijn streetart de naam ‘Empower yourself’, oftewel ‘Versterk jezelf’. In het ontwerp zijn de natuur en de stad in harmonie met elkaar. De zon en regen zijn afgebeeld als natuurlijke krachten, die energie geven en leven mogelijk maken. Onze levenskracht halen we uit de natuur, al is dat niet altijd zichtbaar in de grote stad.

Het kunstwerk is geïnspireerd op de architectuur van de Amsterdamse School. Zoals de architecten in de buurt bakstenen gebruikten voor versiering en detaillering, zo gebruikt Moorman pixels als bouwstenen in zijn ontwerp. Het transformatorhuisje staat op het groene middenplein, omgeven door bebouwing in de Amsterdamse Schoolstijl. Zowel de pixels als het kleurgebruik zorgen voor een opwekkend beeld en harmonie tussen de omgeving en het kunstwerk. Met dit kunstwerk wil Johan Moorman bijdragen aan positieve energie voor iedereen die hier langskomt.

Fotografie:  Richard Mouw, Astrid Vlug

Meer informatie: 

www.johanmoorman.nl

Het werk is tot stand gekomen met dank aan Liander

 

Empower yourself

Empower yourself

Empower yourself

Empower yourself

Plattegrond