Floriade Fluisteringen

Eigenschappen
Kunstenaar KCCM
Adres Amstelpark, Op 4 locaties in het noordelijke deel van het park
Wijk Buitenveldert
Plaatsingsdatum 2018

‘Floriade fluisteringen’ bestaat uit vier hoorspelen die op verschillende plekken in het Amstelpark beluisterd kunnen worden. In de hoorspelen vertellen vier verschillende planten over hun leven in het Amstelpark: de treurbeuk, de venijnboom,  de Japanse duizendknoop en lelie Gracia. De audio fragmenten van het kunstwerk zijn hier te beluisteren.

Floriade fluisteringen is een audiokunstwerk van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (KCCM). De openbare ruimte is voor hen zowel een verzamelplaats van gemeenschappelijke  ervaringen als ook een ruimte die door ieder anders beleefd en gebruikt kan worden. KCCM onderzoekt hoe openbare ruimtes en landschappen worden gemaakt, gebruikt en getransformeerd door menselijke en niet-menselijke soorten. 

Het Amstelpark werd in 1972 aangelegd voor de Floriade tuinbouwtentoonstelling.
Veel bomen, planten en struiken zijn speciaal geplant voor de tentoonstelling, anderen kwamen er pas veel  later -toevallig of opzettelijk-  terecht. Zij vormen met elkaar een stil geheugen van het park. Ze waren er toen ruimtelijke en architectonische elementen ontstonden en weer gedeeltelijk verdwenen. En ze hebben allerlei parkbeheerders, bezoekers en evenementen voorbij zien komen.  

De Floriade Fluisteringen zijn ook opgenomen in Kunstroute Zuid. 

Fotografie: Roel Backaert

 

Meer informatie:

Kunstenaars KCCM (Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens)  

Het kunstwerk kwam tot stand met dank aan het AFK en het Niemeijer Fonds.

Floriade Fluisteringen is ontwikkeld in samenwerking met Zone2Source, beeldende kunstpodium in het Amstelpark.

 

Floriade Fluisteringen

Floriade Fluisteringen

Floriade Fluisteringen

Floriade Fluisteringen

Floriade Fluisteringen

Plattegrond