Doek in licht

Eigenschappen
Kunstenaar Annemoon Geurts
Adres Van Slingelandstraat, parkeergarage Westersluis
Wijk Westerpark
Plaatsingsdatum 2003

Met het computergestuurde lichtspel 'Doek in licht' kan fictief 's avonds het 'doek' worden geopend of gesloten, of lijkt het te bewegen in de wind.
Het kunstwerk 'Doek' van Annemoon Geurts (1969) maakt van de parkeergarage Westersluis een toneel voor het tegenoverliggende Cultuurpark Westergasfabriek. De kunsttoepassing aan de voorzijde bestaat uit 14 vertikale rijen met ieder 13 panelen van met witte inkt bezeefdrukt gehard glas. De 182 panelen zijn rechtop of 180 graden gedraaid gemonteerd waardoor met steeds dezelfde panelen toch een golvend beeld van een gordijn ontstaat. Aan de zij- en achterkant van de garage zijn de plooien van het 'doek' verder geabstraheerd.

'Doek in code' bestaat aan de Van Slingelandstraat uit 242 panelen en aan de Van Bleijswijkstraat uit 176 panelen. Deze 418 panelen zijn bedrukt met een lijnenspel van barcodes.
De barcodes vormen de projectnummers die het kunstwerk heeft bij de opdrachtgever van respectievelijk Annemoon Geurts, Stadsdeel Westerpark, Bedrijvenhuis Nederland NV, de architecten, de aannemer en de belegger.
Gezamenlijke opdrachtgevers: Bedrijvenhuis Nederland NV/Stadsdeel Westerpark. Zie ook: www.westersluis.nl.

Plattegrond