Doe iets

Eigenschappen
Kunstenaars Serge Verheugen
Adres Wibautstraat, Metrostation
Wijk Weesperzijde
Materiaal Verlichting
Plaatsingsdatum 2011

Op dinsdag 7 maart werd het kunstwerk 'Doe Iets' van Serge Verheugen onthuld op het spoorviaduct aan de Wibautstraat door wethouders van Poelgeest en Reuten. Dit kunstwerk is een positieve aansporing voor alle passanten op de Wibautstraat en kwam hier dankzij vereende inspanningen van o.a. Prorail, het stadsdeel, projectbureau en de kunstenaar zelf.

Het kunstwerk 'Doe Iets' bestaat uit een aantal grote metalen letters die op het spoorviaduct boven de Wibautstraat bevestigd zijn. In de avond wordt het kunstwerk aangelicht. Gisteravond gebeurde dat voor het eerst tijdens de openingshandeling uitgevoerd door verantwoordelijk wethouder Maarten van Poelgeest en portefeuillehouder Thijs Reuten van stadsdeel Oost. Na afloop was er tijd voor een gezellige borrel met buurtbewoners die ook waren uitgenodigd. Het kunstwerk, dat mede op initiatief van stadsdeel Oost, Projectbureau Wibaut aan de Amstel en Prorail is geplaatst is een werk van kunstenara Serge Verheugen. Hij maakte ook al werk op de stations aan weerszijden: Amsterdam Amstel en Muiderpoort.

Doe Iets
Het werk zelf stond eerder in het Westerpark en krijgt op de Wibautstraat nu opnieuw een plek die het verdient. Het werk moet passanten aanzetten tot (positieve) actie. Dat kan variëren van het realiseren van je dromen tot het groeten van je buurvrouw, zo lijkt Verheugen te willen zeggen. Het werk heeft hopelijk een positieve weerslag op het humeur van de duizenden voorbijgangers die hier elke dag passeren. Ook is het een aansporing voor het werk aan de Wibautstraat en tegelijkertijd een gebaar naar de buurt, die ook hinder van deze werkzaamheden ondervindt. Het werk zal enige jaren op het viaduct te vinden zijn en hopelijk in die tijd veel mensen inspireren.