Communicatie

Eigenschappen
Kunstenaar Aart Lamberts
Adres Oosterpark, Schuin tegenover kiosk en Justus van Maurikbank
Wijk Oosterpark
Materiaal Brons, Hardsteenplaat, Stelcon
Plaatsingsdatum 2009

 Communicatie door Aart Lamberts (1947), 1995 / 2009

Afhankelijk van de kijkrichting lijkt het of van de beeldengroep één van de drie personen met priemende vinger de anderen toespreekt, of dat doet met een pistool op de maagstreek gericht (‘je geld en je gsm’), of gehuld in boerka handen staat te schudden. Alle een vorm van communicatie.

Vorige eeuw

De beeldengroep is november 2009 geplaatst, maar bestond al veertien jaar. Het stond in het Beeldenpark Drechtoevers en dateert van 1995. Een eender beeld staat onder de titel “Ontmoeting’ ook in Amsterdam, bij gebouw Hekla, in de Middelveldse Akerpolder. In 1997 waren bij de Stichting Beeldende Kunst miniatuurversies te koop van 10 cm hoog voor 900 gulden ex 17,5% btw, oplage 26 stuks.

De kunstenaar Lamberts uit Oost heeft het beeld de stad Amsterdam aangeboden ter bruikleen voor onbepaalde tijd en zelf de plek in het Oosterpark uitgezocht. De gemeente zorgde voor het voetstuk en de verzekering van het kunstwerk. Met het beeld ‘Communicatie’, zegt de kunstenaar het belang van de dialoog tussen verschillende bevolkingsgroepen tot uitdrukking te brengen.

Communicatie

Communicatie

Communicatie

Plattegrond