De muren van west

Welkom bij Muren van West, een collectie van muurschilderingen in Bos en Lommer in Stadsdeel West in Amsterdam. In deze audiotour nemen we je mee langs de muren, hoor je de kunstenaars over wat ze hebben gemaakt en buurtbewoners over hoe ze het vinden geworden.

 

Al deze muurschilderingen zijn namelijk gemaakt in samenspraak met de buurt. Bewoners konden aangeven welke verhalen uit de buurt ze graag verwerkt zouden zien, waarna het Stadsdeel een aantal kunstenaars heeft uitgenodigd om een voorstel te doen. Vervolgens hebben de buurtbewoners gekozen welk ontwerp uiteindelijk op de muur geschilderd werd.

 

Zo is het een reeks geworden die de verschillende verhalen in de verschillende buurten in West goed laat zien. Gemaakt door gevarieerde groep kunstenaars: beginnend en gevestigd, street artists tot kunstenaars die voor het eerst zo groot werken, in een grote diversiteit in stijlen. Het resultaat is laagdrempelig én museumwaardig.

 

In de audiotour komen de kunstenaars en vooral ook de buurtbewoners aan het woord. Zij vertellen over het verhaal achter elke muurschildering. Luisterend naar de verhalen die je verbeeld ziet in de enorme schilderingen, leer je de buurt en haar inwoners kennen. En daar draait Muren van West om.

 

Laten we beginnen!

 

Deze audiotour werd gemaakt door Ko & Kho, oftewel Ko van ’t Hek & Yuki Kho, in samenwerking met Podcast Tailor in opdracht van Stadsdeel West. We danken alle kunstenaars, buurtbewoners en medewerkers die hebben bijgedragen aan de audiotour.

 

Deze audiotour had niet gemaakt kunnen worden, zonder steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Mondriaan Fonds.