Kunstroute Zuid

Dat grote delen van de Pijp en Rivierenbuurt zo’n honderd jaar geleden nog agrarisch gebied waren, is nauwelijks meer te merken. En dat er alles aan gedaan wordt om in deze stadsuitbreidingen van de jaren ‘30 geen natte voeten te krijgen, is op straatniveau niet te zien. In de podcast hoor je meer over deze onzichtbare stukken Amsterdam.

 

Deze kunstroute leidt je langs acht kunstwerken in Amsterdam Zuid, die ons op de bijzondere relatie tussen stad en natuur wijzen. Op verschillende manieren is elk van de werken verbonden met water, natuur(lijke fenomenen) en het landschap om ons heen.

 

Luister naar de fragmenten en laat je meevoeren door het stadsdeel - van de Diamantbuurt tot het Amstelpark. Onderweg maak je kennis met de bijzondere kunstcollectie van Amsterdam Zuid. Met acht kunstwerken in de openbare ruimte als uitgangspunt, gaat kunsthistoricus en programmamaker Cathelijne Blok in gesprek met kunstenaars, een bioloog, bewoners, een stadsboer en architecten. Over het water dat we niet zien, over het belang en verdwijnen van poep in de stad en over biodiversiteit in Amsterdam.

 

 

Kunstroute

 

 

 

 

Colofon

Interviews: Cathelijne Blok

Audio opnames, editing en post-productie: Podcast Tailor (Julius van ‘t Hek)

Onderzoek, coördinatie en tekst: Kunstmest (Mette Samkalden & Rob de Melker)

Inhoudelijk advies: Public Art Amsterdam (Jeroen Boomgaard, Annemarie de Wildt, Theo Tegelaars)

In opdracht van: Stadsdeel Zuid